Presedintele american Barack Obama si adversarul sau republican Mitt Romney se infrunta miercuri seara in prima dintre cele trei dezbateri prezidentiale la Denver, un test de personalitate urmarit de catre zeci de milioane de americani. 

Potrivit MEDIAFAX, Barack Obama va intra pe scena de pe o pozitie de forta, cu un avans clar in sondaje. Ultimul sondaj al institutului de cercetare Gallup i-a acordat 50 la suta din intentiile de vot fata de 44 la suta pentru Mitt Romney, o diferenta mai mare decat marja de eroare.

Pentru Mitt Romney, intalnirea, care va fi difuzata pe toate canalele americane, ofera o ocazie exceptionala pentru a inversa tendinta, cu mai putin de cinci saptamani inainte de scrutinul din 6 noiembrie.

Bloomberg: Romney a pierdut astazi alegerile. Si-a insultat alegatorii

Economia si locurile de munca vor constitui subiectele principale ale intalnirii de 90 de minute, care va incepe la ora locala 19.00 (04.00, ora Romaniei, joi). Peste 50 de milioane de telespectatori ar trebui s-o urmareasca.

CNN prezinta cinci lucruri importante care ar putea conta in castigarea aceste confruntari.

1. ATITUDINEA

Primul si cel mai important test pentru presedinte si pentru Romney la aceasta dezbatere este sa se comporte ca si cum ar fi presedinti in functie. "Daca presedintele sau Romney pot trece acest test, restul nu mai conteaza. Ideile mari venite de la o persoana mica nu te fac presedinte al Statelor Unite", a declarat strategul republican Alex Castellanos.

Europenii nu il suporta DELOC pe Mitt Romney

2. INCIDENTUL DIN LIBIA

Prima dezbatere este consacrata oficial politicii interne, problemele legate de securitatea nationala si politica externa fiind lasate pentru dezbaterile ulterioare. Dar Romney ar putea sa nu fie multumit sa astepte atat de mult pentru a ataca modul de gestionare a incidentului de la Benghazi.

3. ECONOMIA

Miercuri seara vor fi prezentate doua versiuni diferite. Candidatul care isi va prezenta si isi va vinde mai bine programul va face un pas important in castigarea dezbaterii si, mai important, in castigarea voturilor alegatorilor indecisi.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

4. FEMEILE SI HISPANICII

Cu peste 50 de milioane de persoane care vor urmari dezbaterea de miercuri seara, este putin probabil ca Obama sa rateze ocazia de a aduce in discutie aceste subiecte, in privinta carora are un avans considerabil fata de contracandidatul sau.

5. FRAZELE MEMORABILE

Si nu in ultimul rand, dezbaterea va fi un moment propice pentru rostirea unor fraze memorabile. "Echipa lui Romney a conchis ca dezbaterile sunt despre crearea de momente si i-a furnizat acestuia o serie de expresii pe care el le-a memorat si exerseaza folosirea lor cu consilierii sai inca din august", au afirmat reporterii Ashley Parker si Peter Baker intr-un articol aparut in New York Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.