Cel putin 27 de persoane si-au pierdut viata si 72 au fost ranite in trei atentate cu masina-capcana care au zguduit miercuri centrul orasului Alep, al doilea ca importanta din Siria, au declarat autoritatile locale.

"Bilantul s-ar putea agrava, deoarece exista multi ranitti", a precizat un responsabil local, sub protectia anonimatului, transmite MEDIAFAX.

Doua masini-capcana au explodat in prima faza, la un interval de circa un minut, pe doua strazi din apropierea unui club de ofiteri din Piata Saadallah al-Jabiri, aflata in centrul orasului Alep (nord), a afirmat o sursa militara pentru AFP.

O a treia masina-capcana a explodat la circa 150 de metri distanta, in cartierul Bab Jnein, la intrarea in orasul vechi. Cel putin trei militari si-au pierdut viata, potrivit unei surse militare.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a vorbit despre "zeci de morti si raniti" in explozii, majoritatea militari.

Toate cladirile guvernamentale au fost inchise.

Televiziunea oficiala al-Ikhbariya a aratat cel putin doua imobile distruse in totalitate si trupuri pline de sange recuperate de sub daramaturi. "Mai sunt persoane in viata sub zidurile daramate", strigau oamenii aflati in zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.