Ministrul de Finante al Greciei, Iannis Stournaras, va cere autoritatilor franceze sa-i furnizeze o noua copie a unui CD cu o lista de 2.000 de greci bogati cu conturi in Elvetia, dupa ce s-a descoperit ca precedentul CD, primit in 2010, lipseste. 

Potrivit MEDIAFAX, prima copie a CD-ului cu lista de evazionisti a fost primita in 2010 de ministrul de Finante de la acea vreme, Iiorgos Papakonstantinou, de la Christine Lagarde, ministru de Finante al Frantei, iar acum director executiv al FMI, potrivit Athens News.

Datele se refereau la clientii eleni ai filialei HSBC din Geneva.

Papakonstantinou a declarat, luni, ca a transmis o copie a datelor sefului Diviziei de Delicte Financiare si Economice (SDOE), Iiannis Diotis. Diotis a fost inlocuit din functie in luna august.

Insa acum, CD-ul cu lista lipseste.

Folosind informatii obtinute in acelasi mod precum cele transmise de Franta, autoritatile din Spania au reusit sa stranga taxe neplatite de 6 miliarde de euro de la evazionisti, iar cele din Italia 570 milioane de euro, noteaza Athens News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.