Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite.

Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2014, potrivit unui comunicat de presa.

Inregistrarile pentru programul DV-2014 trebuie transmise electronic in perioada care incepe marti 2 octombrie 2012 si se incheie sambata 3 noiembrie 2012. Inregistrarea incepe si se incheie la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4). Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare. Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pana in ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a se inscrie. Nicio inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 3 noiembrie 2012.

Participarea la program este gratuita. Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV.

Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa indeplineasca atat conditia de a fi nascut intr-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie care se califica.

Inainte de a trimite o inregistrare la programul DV-2014, solicitantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite http://romania.usembassy.gov/ precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat www.travel.state.gov

Solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer. Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 1 mai 2013 si pana la data de 30 iunie 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2014. Departamentul de Stat nu va trimite prin posta scrisori catre cei selectionati in cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selectionati nu vor mai primi instiintari despre selectionarea lor prin e-mail. Ambasada SUA nu face publica lista castigatorilor.

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

Daca veti primi un e-mail sau o scrisoare care va anunta ca sunteti selectionat in cadrul programului Diversity Visa si ca, pentru a vi se procesa cererea, trebuie sa trimiteti o suma de bani prin transfer electronic catre o anume persoana din cadrul Ambasadei, luati aminte ca acel mesaj nu este legitim. Departamentul de Stat nu va va solicita sa trimiteti bani prin posta sau prin alte modalitati de transfer electronic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.