Un militar din cadrul Fortei NATO in Afganistan (ISAF) a fost ucis in estul tarii, intr-un nou presupus atac din interior care a provocat victime si in randul armatei afgane, a anuntat ISAF duminica.

Potrivit MEDIAFAX, un civil care lucra pentru ISAF a fost, de asemenea, ucis in acest incident, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al Fortei. Sunt numite "atacuri din interior" atacurile unor politisti sau militari afgani comise asupra colegilor din cadrul fortei NATO.

Victimele afgane au "rezultat in urma unei confruntari" sambata seara, a declarat purtatorul de cuvant pentru AFP, fara sa poata sa confirme daca acesti militari afgani au fost ucisi de catre un atactor sau daca au fost ucisi in momentul in care trupele ISAF s-au aparat.

NATO apreciaza ca un sfert dintre atacurile din interior sunt legate de infiltrarea unor insurgenti in randul fortelor afgane. Restul pierderilor au legatura cu diferente culturale sau resentimente intre persoane.

In cazul in care acest atac este confirmat, 52 de membri ISAF au murit asasinati de catre politisti sau militari afgani in 2012.

Aceste atacuri sunt devastatoare pentru fortele afgane si straine, deoarece afecteaza increderea intre aliati.

Aceste incidente sunt deosebit de grave, in contextul in care marea majoritate a celor 112.600 de militari straini prezenti in continuare in Afganistan se vor retrage din aceasta tara pana la sfarsitul lui 2014. Politia si armata afgane, aflate la un moment crucial al formarii lor, vor prelua ulterior asigurarea securitatii tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.