Un avion cu 19 persoane la bord s-a prabusit in apropiere de aeroportul din Katmandu soldandu-se cu moartea tuturor pasagerilor.

"Un avion al companiei Sita Air transportand 16 pasageri si trei membri ai echipajului s-a prabusit in apropiere de aeroportul din Katmandu. Echipele de salvare incearca sa stinga incendiul", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al politiei, Binod Singh.

"Cei 19 pasageri ai avionului sunt morti. Locul accidentului se afla la mai putin de un kilometru de aeroport", a mai declarat acesta.

"Prabusirea avionului in apropiere de capitala a provocat moartea a 12 straini, sapte turisti britanici si cinci chinezi. Ceilalti sapte, intre care si membrii echipajului, sunt nepalezi", a declarat purtatorul de cuvant al politiei, potrivit MEDIAFAX.

Politia a rectificat, astfel, nationalitatea turistilor straini aflati la bordul avionului. Aceasta anuntase initial ca in accident au murit cinci japonezi, doi italieni si un britanic.

Dar Ministerul japonez de Externe a declarat la scurt timp dupa aparitia acestui prim bilant ca niciun japonez nu figureaza printre victime, potrivit listei de pasageri consultate de ambasadorul japonez in Nepal.

Aparatul tocmai decolase si asigura legatura cu Lukla, un mic oras din nord-estul tarii care serveste ca punct de trecere catre Everest.

"Avionul s-a prabusit in directia raului Manohara la marginea orasului Katmandu. Prabusirea a avut loc in jurul orei locale 06:30 (03:30, ora Romaniei)", a adaugat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.