Grecia este paralizata miercuri de o greva de 24 de ore. Lucratorii din transportul feroviar, maritim si aviatic si-au incetat lucrul.

UPDATE

Ciocniri au avut loc, miercuri, la Atena, intre cateva zeci de tineri cu cagule si fortele de ordine in momentul sosirii in piata centrala Syntagma a unei manifestatii impotriva unui nou plan de austeritate.

Manifestanti violenti, operand in grupuri mici, au aruncat cu cocteiluri Molotov inspre politisti, care au ripostat cu grenade si gaze lacrimogene.

Confruntarile au continuat in piata si inspre Ministerul Finantelor, in fata caruia stationa o autospeciala de pompieri, in timp ce majoritatea manifestantilor protestau in calm, inainte ca politia sa impinga o parte dintre tineri catre strazile invecinate, scrie MEDIAFAX.



Greva generala de 24 de ore are ca scop denuntarea noilor masuri pentru economisirea a peste 11,5 miliarde de euro, necesara pentru deblocarea unei noi transe de imprumut de la FMI.
Guvernul lui Samaras incearca sa mentina un echilibru intre cererile Uniunii Europene si cele ale votantilor, dezamagiti de situatia din Grecia, scrie realitatea.net.

La Atena, cei peste 15.000 de protestari au avut infruntari violente cu politistii. Cativa dintre manifestanti au aruncat cu bombe de petrol in centrul Atenei dupa ce un mars de protest a devenit violent. Aproximativ 5.000 de politisti au fost mobilizati pentru a garanta siguranta manifestatiilor, care adeseori degenereaza in violente in Grecia. Accesul in Parlament era blocat cu o bariera metalica.

Politistii au folosit gaze lacrimogene impotriva multimii, in apropierea Parlamentului.

La Salonic, protestele anti-austeritate au scos 18.000 de oameni in strada, scrie Associated Press.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.