Presedintele Parlamentului moldovean, Marian Lupu, a declarat ca s-a razgandit in privinta limbii R. Moldova si nu mai considera ca aceasta se numeste romana.

"Noi nu suntem de acord cu schimbarea limbii. Nu am discutat ce anume modificam in Constitutie, noi am convenit ca trebuie sa aplicam acele modificari la Constitutie care au fost nereusite. Articolul 13 nu are nimic cu functionarea mecanismelor statale si cu institutiile democratice. Noi oferim dreptul la autoidentificare etnica, nimeni nu preseaza pe nimeni", a declarat presedintele Parlamentului moldovean, Marian Lupu, in emisiuna In PROfunzime de la Pro TV.

Referitor la pozitia pe care o avea anterior, potrivit careia limba R.Moldova, din punct de vedere stiintific, se numeste romana, Marian Lupu a declarat ca s-a razgandit. "S-a zis cu stiintificul, deoarece stiintifice sunt tezele sustinute de oamenii de stiinta, iar eu astazi va zic: voi promovati ideile stiintifice, insa va atrag atentia ca stiintele sociale sunt cu o puternica influenta subiectiva. Iar daca sunt subiective inseamna ca sunt promovate in interese politice", a precizat Lupu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat cum vor vota modificarea daca nu detin majoritatea mandatelor in Parlament, presedintele Legislativului a spus ca cea mai usoara cale ar fi cea de aprobare in Parlament. "In cazul nostru noi nu avem majoritatea si chiar daca ar cadea de acord cu tot continutul, opozitia, principial nu va mege la vot. Ramane referendumul. Eu nu vad alta cale decat referendumul, asa ca terminam partea de continut si mergem la referendum. Cum se termina, nu stim. Daca vom vedea ca nereusita este mare, deoarece opozitia nu va sta cu mainile in buzunar, ma intreb daca va mai avea rost sa cheltuim bani", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.