Premierul Tony Blair a fost acuzat ca a subminat toate eforturile britanicilor de respectare a drepturilor omului, folosindu-se de razboiul impotriva terorismului pentru a da "unda verde" torturilor. Amnesty International a anuntat ca va lansa o campanie fara precedent impotriva guvernului de la Londra, dupa ce Ian Pearson, ministru pentru drepturile omului, a declarat ca "informatiile obtinute sub tortura nu pot fi ignorate, in cazul in care ar impiedica producerea unui atac".

Kate Allen, directorul filialei britanice a organizatiei, a declarat ca actiunile guvernului britanic reprezinta una dintre cele mai grave amenintari la adresa respectarii drepturilor omului. Mai mult, Allen a condamnat incercarile Londrei de a obtine acordul altor state pentru deportarea suspectilor de terorism. Blair a semnat deja astfel de memorandumuri cu Iordania, Libia, fiind in curs de negociere acorduri cu Algeria si alte state.

"Razboiul" dintre Blair si cea mai importanta organizatie mondiala de aparare a drepturilor omului ar putea sa nu-i aduca nimic bun premierului britanic, in special ca un ultim sondaj de opinie demonstreaza ca numai 37 la suta dintre britanici sunt multumiti de activitatea sa. La sase luni de la castigarea celui de-al treilea mandat, consultarea populara realizata de Institutul MORI pentru "The Observer" arata ca 57 la suta sunt nemultumiti de activitatea guvernului laburist, chiar daca sustinerea acordata opozitiei conservatoare nu depaseste 33 la suta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.