Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din locuintele lor in mai multe sate din regiunea Valencia, in estul Spaniei, unde un incendiu s-a declansat duminica.

"Circa 2.000 de persoane au fost evacuate, ca masura de precautie, la Bugarra", la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Valencia, au comunicat serviciile de urgenta pe Twitter.

Garda civila a trecut, de asemenea, la evacuari in satele vecine Chulilla si Gestalgar, care numara circa 1.500 de locuitori, si, preventiv, la evacuarea a "circa o suta de persoane din satele Sot de Chera si Pedralba", au adaugat acestea.

"Focul este sub control", a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta din regiune.

In timpul noptii, peste 350 de pompieri s-au luptat cu flacarile, in timp ce aproximativ 20 de avioane si elicoptere urmau sa participe la operatiuni in cursul diminetii, scrie MEDIAFAX.

In Spania au avut loc in aceasta vara incendii devastatoare, dupa cea mai secetoasa iarna din ultimii 70 de ani.

De la inceputul lunii iulie, 50.000 de hectare de vegetatie au ars in regiunea Valencia.

Potrivit datelor ministerului Agriculturii, flacarile au afectat 184.831 de hectare in perioada 1 ianuarie - 16 septembrie, sau 0,66 la suta din suprafata forestiera a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.