O campanie de afise ce ii asimileaza pe musulmanii care predica jihadul cu "salbaticii" va debuta luni la metroul din New York, la initiativa unui grup conservator american ce se opune islamului.

"In orice razboi dintre omul civilizat si salbatic, sustineti omul civilizat. Sustineti Israelul, faceti jihadul sa esueze", afirma afisele finantate de organizatia conservatoare AFDI (American Freedom Defense Initiative - Initiativa Americana pentru Apararea Libertatii).

Responsabila acestei asociatii, Pamela Geller, care conduce un grup denumit "Stop islamizarii Americii", a aparat folosirea cuvantului "salbatic" in cadrul unei interventii la postul de televiziune CNN. Potrivit ei, jihadul, in sensul de razboi sfant, ii ia drept tinta pe cei nevinovati.

"Cred ca orice razboi dus impotriva civililor nevinovati este o salbaticie", a apreciat ea, potrivit MEDIAFAX.

Geller a afirmat totusi ca aceasta campanie nu are niciun caracter religios, deoarece nu foloseste nici cuvantul "islam", nici "musulman".

ADFI a obtinut in justitie castig de cauza in fata administratiei metroului din New York pentru aceasta campanie, in numele "libertatii de exprimare". "Nu voi renunta la (libertatea mea) de exprimare doar pentru a nu-i ofensa pe salbatici", a insistat ea.

Geller este considerata drept "figura cea mai vizibila" a miscarii antimusulmane americane, potrivit organismului specializat in supravegherea grupurilor extremiste, Southern Poverty Law Center.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.