Peste 5000 de romi romani si bulgari s-au mutat la Duisburg, in vestul Germaniei, din 2007 pana in prezent, atrasi de chiriile mici de la periferie.

Romii din Romania si Bulgaria pot trai in Germania fara sa fie nevoiti sa efectueze vreo formalitate, dupa integrarea in UE, ei putand sa locuiasca unde doresc pe teritoriul blocului european. Cetatenia europeana reprezinta insa nicio garantie impotriva saraciei, a discriminarii si a respingerii, potrivit publicatiei germane Deutsche Welle.

Din cauza limitarilor impuse cetatenilor est-europeni pe piata muncii, ei nu nu primesc permisiunea sa munceasca in Germania. Astfel sunt nevoiti sa lucreze adesea ilegal, cu 3,90 pe euro precizeaza DW, sau "sa devina infractori". Multi dintre copii nu merg la scoala, iar foarte putini adulti detin asigurari de sanatate, din cauza lipsei de bani fiind nevoiti sa traiasca in conditii insalubre. Deoarece nu pot sa obtina locuri de munca, numerosi romi traiesc in saracie, relateaza evz.

Presedintele Biroului pentru Migratie si Refugiati, Manfred Schmidt, considera ca imigrantii sunt atrasi de calitatea serviciilor de sanatate si de perspectiva obtinerii de ajutoare sociale.

Germanii se simt deranjati de romi si se plang din cauza gunoiului sau zgomotului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.