Caporalul Dragos Vasile Dobra a fost ranit in Afganistan, provincia Zabul, in urma exploziei unui dispozitiv improvizat.

Caporalul Dragos Vasile Dobra se afla in misiune de patrulare pe autostrada A1, in provincia Zabul, din Afganistan cand a fost ranit, duminica dupa-amiaza, in jurul orei 15.30 (ora Romaniei).

Potrivit Biroului de Presa al MApN, militarul executa misiunea impreuna cu alti camarazi din Batalionul 2 Manevra si a fost singurul ranit in urma incidentului. Dupa acordarea primului ajutor la fata locului, acesta a fost transportat imediat cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din baza Lagman.

Din primele investigatii medicii au transmis ca este stabil hemodinamic, scrie MEDIAFAX.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a militarului, se mai arata in comunicatul citat.

Romania va incepe retragerea trupelor din Afganistan de la jumatatea lui 2013

Prezenta Romaniei in teatrele de razboi din Afganistan si Irak s-a soldat cu 21 de morti si 71 de raniti in cei aproape zece ani (2001 - 2011) de cand militarii nostri lupta alaturi de fortele NATO. Dintre acestia, 19 militari romani au murit in Afganistan.

Un alt caz este cel al plutonierului Ion-Lucian Leustean, ranit grav, anul trecut, in Afganistan. Acesta a murit, pe 9 mai, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) din Bucuresti. El a fost ranit grav pe 7 septembrie 2011, in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat, in timp ce executa cercetarea terestra a unui obiectiv in provincia Zabul, scrie ziare.com.

De asemenea, alt militar roman a fost ranit, pe 4 mai, in provincia Zabul. Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, executa o misiune de cercetare terestra si securizare a unui obiectiv pe autostrada A1. Subofiterul a suferit atunci rani grave in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.