Un prim deces provocat de infectarea cu virusul West Nile a fost inregistrat in Macedonia, ridicand la cinci numarul persoanelor care au murit de la inceputul lunii septembrie din cauza acestei boli in Balcani, a anuntat joi ministerul macedonean al Sanatatii.

"O persoana in varsta de 53 de ani a murit din cauza unei encefalite provocate de virusul West Nile, in timp ce alte doua persoane sunt spitalizate la Skopje", a afirmat ministerul intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Aceste trei persoane au fost internate in urma cu o saptamana, a precizat ministerul.

Decesul inregistrat ridica la cinci numarul persoanelor care au murit din cauza virusului West Nile in Balcani de la inceputul lunii septembrie, trei decese fiind inregistrate in Serbia si un altul in Kosovo. Autoritatile sarbe din domeniul sanatatii au confirmat 37 de cazuri de infectare cu acest virus.

Virusul West Nile, transmis prin intermediul tantarilor, poate determina trei forme de reactii la om. In cele mai multe cazuri, virusul trece neobservat, dar poate provoca, de asemenea, simptome care seamana cu gripa, iar intr-un numar mic de cazuri poate duce la complicatii cum ar fi meningita si encefalita. Boala poate fi mortala in acest caz.

Pentru moment nu exista niciun tratament special pentru aceasta boala, iar 80% dintre persoanele infectate nu prezinta niciun simptom.

Victimele virusului West Nile in SUA: Zeci de morti, peste o mie de infestari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.