Ministri de Externe din 11 state membre (Germania, Franta, Italia, Spania, Polonia, Olanda, Belgia, Danemarca, Austria, Portugalia si Luxemburg) propun masuri pentru o integrare profunda in UE.

Grupul Viitorului (liderii din 11 state europene) doresc crearea unui nou Minister de Externe pan-european, cu mai multe puteri, o armata europeana si o piata unica pentru industria de aparare.

Germania a venit cu initiativa si a fost sprijinita de 10 din cele 27 de tari membre iar proiectul se refera la alegerea directa a presedintelui UE, la noi responsabilitati pentru Parlamentul European si infiintarea unei sub-Camere perlamentare pentru cele 17 tari din zona euro.

Serviciul de Politica Externa ar primi mai multa putere, autoritate si resurse, in domenii ca dezvoltare, energie, comert si extindere. Marea Britanie, insa, nu este de acord cu crearea unei armate europene si nu ia parte la politicile externe cu care nu e de acord, potrivit evz.

"O tara pre-in, care vrea integrarea in zona euro, poate participa la reuniuni, pentru a observa situatia monedei unice."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.