Regimul sirian planuieste sa utilizeze "in ultima instanta" arme chimice impotriva propriei sale populatii, a declarat intr-un interviu publicat miercuri de cotidianul britanic The Times un general sirian care a dezertat.

Generalul Adnan Sillu, prezentat ca fost responsabil de arsenalul chimic sirian, a afirmat ca a dezertat in urma cu trei luni dupa ce a participat la discutii purtate la nivel inalt cu privire la utilizarea armelor chimice impotriva rebelilor si populatiei.

"Aveam discutii serioase legate de utilizarea armelor chimice, inclusiv despre modul in care sa le folosim si unde", a declarat acesta pentru The Times.

"Am discutat despre asta ca o ultima masura, daca regimul ar pierde controlul asupra unei zone importante, cum ar fi cea de la Alep", a adaugat fostul general.

Acesta a declarat ca este sigur ca regimul de la Damasc ar putea recurge la folosirea armamentului chimic impotriva populatiei si ca aceste discutii l-au determinat sa dezerteze, scrie MEDIAFAX.

Luni, publicatia germana Der Spiegel a scris, citand martori, ca armata siriana a testat, la sfarsitul lunii august, in apropiere de Safira, sisteme pentru arme chimice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.