Statele Unite si Japonia au cazut de acord asupra unui al doilea sistem de aparare antiracheta care urmeaza sa fie amplasat pe teritoriul japonez.

Aceasta decizie vine in efortul contracararii amenintarii balistice din partea Coreei de Nord, potrivit secretarului american al Apararii, Leon Panetta.

Japonia si SUA lucreaza la un sistem comun anti-racheta de ani de zile. Acest sistem va permite navelor japoneze sa acopere si alte parti ale regiunii.

Va intari capacitatea alianței de a apara Japonia, fortele noastre si tara noastra, de o amenintare nucleara din partea Coreei de Nord”, a declarat Leon Panetta.

Oficialul SUA a discutat cu omologul japonez, Satoshi Morimoto, despre desfasurarea avionului militar US Osprey la Okinawa, intentie ce a infuriat localnicii care au si protestat,luna aceasta, ingrijorati de propria siguranta, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.