Peste o mie de afgani au protestat luni in mod violent fata de difuzarea unui  film ostil islamului, incendiind masini ale politiei pe o strada din Kabul unde se afla baze ale NATO si ale Statelor Unite.

Persoane inarmate aflate printre manifestanti au deschis focul, insa nimeni nu a fost ranit. Politia a decis sa nu riposteze, potrivit sefului politiei Mohammad Ayoub Salangi.

Este vorba despre prima manifestatie violenta din capitala afgana impotriva difuzarii filmului "Innocence of Muslims" (Inocenta musulmanilor), un lungmetraj de slaba calitate care a provocat violente in Libia, Yemen sau Sudan.

Protestatarii, care strigau "Moarte Americii", s-au adunat in fata unei baze americane, Phoenix, dar "politia i-a alungat", a afirmat un responsabil din politia locala, scrie MEDIAFAX.

Locotenent-colonelul Hagen Messer, un purtator de cuvant al ISAF, forta NATO din Afganistan, a estimat ca in jurul bazei Phoenix erau adunate circa 200 de persoane. "Dar sunt doar in apropierea bazei, deci nu este un atac (direct)", a afirmat acesta. "Este treaba politiei afgane (sa reactioneze) si suntem pregatiti", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.