O manifestatie convocata la initiativa asociatiilor de sustinere a romilor din Lyon va avea loc sambata, la ora 10.00 (11.00, ora Romaniei), in piata Sathonay, din primul arondisment al acestui oras.

Actiunea urmareste sa denunte cresterea numarului de expulzari in regiune. In perioada iulie-august, 609 romi originari din Romania, Kosovo, Bosnia-Hertegovina si Macedonia au fost expulzati din sapte locuri diferite din Lyon. Un alt zbor charter cu destinatia Romania a decolat joi 13 august cu 240 de persoane la bord.

In pofida protestelor asociatiilor, Medecins du monde este singura dintre ele care a fost primita de institutii incepand cu ianuarie 2011. Scopul intalnirii a fost de a evalua conditiile sanitare din tabara din Saint-Priest. Doua zile mai tarziu, pe 29 august, tabara era goala si 116 romi si-au gasit refugiul intr-un parc public din apropiere, scrie MEDIAFAX.

Miercuri, in timpul reuniunii de prezentare a evenimentului, apelul la manifestatie fusese deja semnat de zeci de asociatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.