Uciderea ambasadorului american in Libia si a altor trei membri ai personalului a fost rezultatul unor brese de securitate grave si continue, afirma The Independent in editia electronica.

Administratia americana se confrunta in prezent cu o criza in Libia. Documente sensibile au disparut de la consulatul din Benghazi, iar ceea ce se presupunea a fi o locatie secreta unde s-a retras personalul, a fost atacata cu mortiere.

Unele documente care lipsesc din consulat ar fi listele cu nume de libieni care colaboreaza cu americanii, in timp ce alte documente ar fi legate de contractele de petrol.

[VIDEO] Filmul anti-Islam ar putea fi un FALS

Potrivit unor surse diplomatice, Departamentul de Stat american a avut informatii credibile, cu 48 de ore inaintea revoltelor de la consulatul din Benghazi si de la ambasada din Cairo, ca misiunile diplomatice americane ar putea fi vizate, dar diplomatii nu au primit nicio avertizare pentru a intra in alerta de grad ridicat, care presupune restrictionarea drastica a miscarilor, scrie MEDIAFAX.

Exista suspiciuni tot mai mari ca atacul a fost o razbunare pentru uciderea, intr-un bombardament al unui avion fara pilot in Pakistan, a lui Mohammed Hassan Qaed, un membru important al Al-Qaida, cunoscut sub numele de razboi Abu Yahya al-Libi, originar din Libia, in apropierea comemorarii atentatelor din 11 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.