Ahmad Nazif, fost premier in Egipt in timpul lui Hosni Mubarak, a fost condamnat joi la trei ani de inchisoare pentru "imbogatire ilegala", a relatat agentia oficiala egipteana Mena.

Ahmad Nazif, care a parasit acest post la sfarsitul lunii ianuarie 2011, la inceputul revoltei populare care a condus la inlaturarea de la putere a lui Mubarak, a fost acuzat ca a facut abuz de functie pentru a se imbogati.

Tribunalul din Cairo care a pronuntat sentinta l-a condamnat si la plata unei amenzi de noua milioane de lire egiptene (1,5 milioane de dolari).

Ahmad Nazif, aflat in detentie, face parte dintre numerosii responsabili ai regimului Mubarak sau oameni de afaceri apropiati de fosta putere care sunt urmariti de la inlaturarea fostului presedinte, la 11 februarie 2011, scrie MEDIAFAX.

El a fost inculpat in iulie 2011, dupa ce a fost acuzat ca si-a insusit un teren ce apartinea statului si ca a deturnat bani publici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.