Jurnalistii de la Al-Jazeera au protestat, joi, fata de un asa-zis proiect al presedintelui american George W. Bush de a ataca, in 2004, postul qatariot de televiziune, despre care sustine ca ar fi alimentat insurgenta irakiana. "Am cerut o intrevedere de urgenta cu premierul britanic Tony Blair si cu redactorii-sefi ai celor mai importante publicatii londoneze", a anuntat, la Londra, directorul Al-Jazeera, Wadhah Khanfar, adresandu-se zecilor de ziaristi ai postului, care au iesit in fata redactiei din Doha, in semn de protest.

Ei i-au cerut secretarului general al ONU, Kofi Annan, sa intervina pentru clarificarea situatiei. "Nu vom tacea decat atunci cand vom afla adevarul, pe care il vom anunta public", a mai spus directorul televiziunii.

Cotidianul britanic "The Daily Mirror" a dezvaluit, marti, existenta unei conversatii intre premierul britanic Tony Blair si presedintele american George W. Bush, in care acesta din urma si-ar fi exprimat intentia de a bombarda sediul Al-Jazeera din Qatar, plan caruia Blair i s-a opus.

Peste 1.000 de ziaristi si angajati ai postului de televiziune arab au semnat o scrisoare prin care cer "incetarea imediata a atacurilor" impotriva Al-Jazeera.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.