Al-Qaeda a difuzat o inregistrare video in ziua comemorarii atentatelor din 11 septembrie in care reteaua extremista acuza Statele Unite ca pregatesc un "holocaust" impotriva americanilor musulmani.

Inregistrarea video a fost difuzata de forumurile de promovare a jihadului, potrivit site-urilor IntelCenter și SITE. Aceasta contine interventiile liderului Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, si purtatorului sau de cuvant american Adam Gadahn.

Gadahn respinge afirmatiile presedintelui Barack Obama potrivit carora Statele Unite nu sunt in razboi impotriva islamului. "America este univoca in opozitia sa fata de islam in calitate de sistem politic", a declarat el.

In ceea ce priveste avioanele americane fara pilot folosite pentru eliminarea oficialilor Al-Qaeda, Adam Gadahn declara: "Astazi, americani musulmani sunt ucisi in Yemen, maine vor fi ucisi la New York si Los Angeles. Pregatiti-va pentru holocaust", scrie MEDIAFAX.

Exista si alti oficiali ai retelei care apar in aceasta inregistrare video de 90 de minute realizata in araba, engleza si urdu.

Intr-o alta inregistrare video difuzata luni, Ayman Al-Zawahiri a confirmat moartea ajunctului sau, Abu Yahya al-Libi, in bombardamentul realizat de un avion fara pilot la 4 iunie, in regiunea pakistaneza Waziristanul de Nord, de la frontiera afgana.

Zawahiri i-a succedat lui Osama ben Laden la conducerea retelei extremiste. "Creierul" operatiunilor si principalul purtator de cuvant al Al-Qaida, el este de acum cel mai cautat om din lume. Autoritatile americane ofera o recompensa de 25 de milioane de dolari pentru el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.