Eurodeputatii romani din PSD, PDL, PNL si UDMR s-au pregatit pentru dezbaterea care va avea lor miercuri in Parlamentul European privind situatia politica din Romania, cu discursuri, intrebari, pozitii scrise, precum si cu mobilizarea grupurilor din care fac parte.

Potrivit MEDIAFAX, Parlamentul European va dezbate miercuri, in sesiunea plenara de la Strasbourg, de la ora locala 15.00 (16.00 ora Romaniei), situatia politica de la Bucuresti, dupa ce asculta pozitiile informative exprimate de Comisia Europeana, reprezentata de Viviane Reding, comisarul pentru Justitie, libertati fundamentale si cetatenie, precum si de presedintia Consiliului UE.

Dezbaterea nu se va incheia cu o rezolutie a PE, iar timpul pentru dezbatere va fi de aproximativ 30-40 de minute, in functie de numarul de intrebari care vor fi adresate oficialilor CE.

Din partea PDL vor lua cuvantul europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda, de la PSD vor vorbi in plen Catalin Ivan, Corina Cretu si Ioan Enciu, din partea PNL va lua cuvantul Norica Nicolai. Cei doi eurodeputati UDMR, Iuliu Winkler si Sogor Csaba, vor adresa o interventie scrisa.

"Toata vara presa internationala a discutat despre Romania, au fost declaratii ale oficialilor europeni. Este firesc ca Parlamentul European sa discute despre problemele care au fost preocupante pentru opinia publica internationala, pentru statele membre si Comisia Europeana. Parlamentul European este cadrul institutional in care se discuta despre evenimentele politice europene", a declarat eurodeputatul PDL, Cristian Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.