Din ce in ce mai multi americani - dintre care proportii ridicate de albi si tineri - apreciaza ca apartin claselor defavorizate, arata un sondaj publicat luni de catre Institutul Pew pentru demografie.

O treime dintre americani apreciaza ca fac parte din clasa inferioara de mijloc sau din clasa defavorizata fata de un sfert acum patru ani, conform acestui sondaj realizat pe un esantion de 2.508 adulti.

Nu doar aceasta proportie a crescut ci si structura sa sociala, adauga studiul care noteaza importanta crescuta a tinerilor de sub 30 de ani (39% fata de 25% acum 4 ani), a albilor (31% fata de 23%) si a hispanicilor (40% fata de 30%).

Perceptia populatiei afroamericane este in schimb identica, cu 33%, conform Pew care adauga ca cifrele sunt acum echilibrate cu 33% dintre afroamericani si 30% dintre albi care apreciaza ca apartin claselor defavorizate, potrivit MEDIAFAX.

In materie de afiliere politica, democratii sunt mai numerosi insa cei care se declara republicani au crescut cel mai mult in cifre, trecand de la 13% la 23% (fata de o crestere de la 29% la 33% pentru democrati).

Vremurile sunt grele pentru cei mai saraci, adauga Pew, cu 84% dintre persoanele intrebate spunand ca au redus cheltuielile in ultimul an fata de 62% pentru cei din clasa de mijloc si 41% pentru clasele favorizate..

Albii sunt de asemenea pesimisti cu privire la viitorul copiilor lor deoarece vad conditiile de viata viitoare "mai grele" decat ale lor in proportie de 42%, fata de 25% dintre afroamericani si 19% dintre hispanici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.