O pana de electricitate a afectat, in noaptea de duminica spre luni, centrul si vestul Cubei, intre care si capitala Havana, din cauza unei defectiuni produse la o linie de inalta tensiune.

Pana de electricitate, care a inceput la ora 20.08 (luni, 03.08 ora Romaniei), a afectat zece dintre cele 15 provincii ale tarii, a precizat compania, iar sase au ramas total fara curent electric: Pinar del Rio, Artemisa, Havana, Mayabeque, Matanzas si Cienfuegos, au precizat locuitorii pentru AFP.

"Defectiunea s-a produs pe o linie de 220.000 de volti intre (provinciile) Ciega de Avila si Santa Clara, determinand intreruperea alimentarii cu energie electrica din Camaguey (estul insulei) pana in Pinar del Rio (extremul vestic)", a precizat compania intr-un comunicat afirmand ca incearca sa identifice cauzele defectiunii, scrie MEDIAFAX.

In capitala, locuitorii au iesit pe strazi pentru a profita de aerul racoros al noptii, caldura devenind rapid insuportabila fara ventilatoare si aer conditionat.

Alimentarea cu energie electrica a fost restabilita dupa trei ore in unele cartiere din capitala, dar restul orasului ramanea in intuneric luni, au afirmat locuitorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.