Ministrul francez de Interne, Manuel Valls si ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri in Romania pentru a discuta situatia romilor si a aborda problema "la sursa".

"De miercuri, ministrul de Interne si ministrul Afacerilor Europene vor fi in Romania pentru ca aceasta problema sa fie tratata la sursa", a declarat acesta in cadrul unei interventii la postul de televiziune privat TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor, mutate
" si sa vina in Franta "pentru a se refugia in conditiile in care (ele) nu pot sustine o activitate economica", a adaugat acesta.

"Sunt 15.000 de romi in Franta, nu au venit in patru luni", a mai spus acesta, venind in apararea ministrului sau de Interne, criticat in Franta pentru angajamentul sau de a dezmembra taberele ilegale ale romilor, in termenul unor decizii judecatoresti, potrivit MEDIAFAX.

"Ministrul de Interne si-a facut tema": "a aplicat deciziile justitiei si in acelasi timp a relocat (romii) in masura in care este posibil sau i-a repatriat in tara de origine", a spus acesta.

In ultimele saptamani, in Franta, sute de romi au fost evacuati din taberele ilegale de catre politie, provocand proteste din partea reprezentantilor romilor, a asociatilor si a unui partid de stanga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.