Patru fosti secretari de Stat americani, printre care Henry Kissinger si Condoleezza Rice, au avertizat joi ca dificultatile economiei americane ameninta puterea si influenta Statelor Unite in lume.

Potrivit MEDIAFAX, declarandu-si sprijinul pentru candidatul republican la alegerile prezidentiale, Mitt Romney, Condoleezza Rice, Henry Kissinger, George Schultz si James Baker afirma in Washington Times ca "pentru pacea si prosperitatea globala, conducerea americana este cruciala".

"Nu putem sa fim puternici din punct de vedere militar, politic si diplomatic daca nu suntem si din punct de vedere economic", scriu fostii sefi ai diplomatiei americane, care au lucrat in ultimii 40 de ani sub conducerea presedintilor republicani Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan, George Bush si George W. Bush.

Fara sa-l nominalizeze pe presedintele Obama, dar legat de criticile republicane privind bilantul economic al democratilor, cei patru fosti oficiali denunta o crestere economica "anemica", aceasta slabind in ultimii ani influenta SUA in lume si afectand "increderea prietenilor si aliatilor" Statelor Unite.

In cazul in care economia continua sa stagneze, predictiile privind "o putere americana la timpul trecut s-ar putea adeveri", au avertizat acestia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.