Cel putin 50 de persoane si-au pierdut viata in urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 care a afectat vineri o zona din sud-vestul Chinei, potrivit unui nou bilant prezentat de agentia China Noua.

[UPDATE] Potrivit MEDIAFAX, autoritatile chineze au anuntat ca cel putin 50 de persoane au murit si peste 150 sunt ranite.


Potrivit MEDIAFAX, epicentrul seismului a fost localizat la granita dintre provinciile Yunnan et Guizhou, a anuntat agentia China Noua, citand Agentia chineza de seismologie. Cutremurul s-a produs la ora locala 11.00 (06.00 ora Romaniei).

Cel putin sapte persoane au murit si alte 20 au fost ranite, transmite China Noua.

Magnitudinea seismului a fost evaluata la 5,6 de Institutul american de geofizica (USGS).

Miscarea telurica a fost urmata de o serie de replici care au produs panica in anumite orase, determinandu-i pe locuitori sa paraseasca repede cladirile de locuinte si de birouri.

In mai 2008, un puternic cutremur a afectat regiunea Sichuan (sud-vest), soldandu-se cu aproape 70.000 de morti si 18.000 de disparuti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.