Cel putin 58 de imigranti ilegali, printre care copii, au murit dupa ce ambarcatiunea in care se aflau a naufragiat in largul coastelor vestice ale Turciei, au indicat surse oficiale turce.

Bilantul precedent era de cel putin 20 de morti.

"Numarul victimelor a crescut la 58", a declarat Ardahan Totuk, guvernatorul adjunct al provincei Izmir (vest), unde s-a produs drama, a informat agentia de presa Anatolia.

Trupurile a 43 de persoane au fost recuperate, iar alte 15 au fost descoperite de scafandri, a precizat Totuk. Acesta declarase cu putin timp inainte ca 46 de persoane, printre care capitanul si secundul lui, au fost salvate.

Potrivit postului privat de televiziune CNN-Türk, vaporul de pescuit s-ar fi lovit de stanci la cateva minute dupa ce plecase din localitatea turca Ahmetbeyli catre o destinatie necunoscuta, scrie MEDIAFAX.

In general, imigrantii ilegali incearca sa ajunga pe insulele grecesti situate in apropiere pentru a merge ulterior in Europa de Vest.

Turcia este o ruta importanta a imigratiei clandestine din Asia catre Europa, in timp ce Grecia vecina, membra a Uniunii Europene, este una dintre destinatiile privilegiate ale acestor imigranti, iar naufragiile ambarcatiunilor improvizate care ii transporta sunt frecvente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.