Romania are o problema de imagine in Germania, dar fundamentele economice sunt foarte bune, iar punctele slabe, recunoscute de toata lumea, nu reprezinta bariere investitionale doar pe piata romaneasca.

"Cu totii stim ca Romania are o problema de imagine in Germania, dar si Germania are probleme de imagine in strainatate. Datele fundamentale economice ale Romaniei sunt foarte bune, iar competenta majora in domeniul industrial este un atuu convingator. Un plus este ca Romania nu a fost tentata sa se axeze preponderent pe servicii, renuntand la factorul productiv. Prin apartenenta la Uniunea Europeana, Romania a reusit sa-si creeze un cadru stabil, care ofera o imagine concludenta a caii pe care se va dezvolta Romania in continuare", a spus oficialul german, la o conferinta organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si Ambasada Germaniei la Bucuresti.

Ea a evitat sa indice care ar fi punctele slabe ale mediului de afaceri din Romania.

"Cunoastem limbajul oficial referitor la administratie lipsita de transparenta, birocratie, coruptie si despre care se stie ca ingreuneaza puternic procesul investitional. Romania nu este singura locatie unde exista bariere investitionale. Este nevoie de transparenta, conditii investitionale sigure, proceduri de licitatii transparente, fara coruptie", a mai spus Herkes, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.