Publicatia Deutsche Welle ameninta din nou ca situatia din Romania prevesteste un razboi civil.

Publicatia Deutsche Welle vorbeste despre situatia politica actuala din Romania spunand ca se preconizeaza un “razboi civil” care se va axa pe “clisee propagandistice, incitatoare si nu va reusi decat sa consolideze confuziile.

Autorul articolului sustine ca infruntarea dintre Putere si Opozitie a fost deja anuntata de Traian Basescu si ca acesta a afirmat ca va juca cartea infruntarii totale si va cauta de delegitimizeze radical USL.

DW se intreaba daca aceasta confruntare este benefica interesului public.

"In tabara prezidentiala se simte cu siguranta absenta unui spirit iluminist, unul care sa ridice nivelul participarii politice prin transparenta deciziilor si prin largirea cunoasterii", sublineaza autorul, potrivit romanialibera.

" S-a vazut de pe acum ca presedintele evita dezbaterea cautand sa delegitimeze preventiv orice opinie care i-ar pune la indoiala punctele de vedere sau deciziile luate deja in chip netransparent. De cealalta parte USL nu pare sa aiba optiuni cristalizate”, conchide autorul articolului atacand astfel ambele tabere.

Nu este prima data cand se vorbeste despre un razboi civil in contextul crizei politice din Romania. Deutsche Welle a mai scris un material de aceeasi factura in urma cu doua saptamani, iar Monica Macovei a emis o parere similara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.