Fostul presedinte american Bill Clinton l-a desemnat oficial, miercuri seara, pe Barack Obama drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie.

"Vreau ca Barack Obama sa fie viitorul presedinte al Statelor Unite si cu mandrie il desemnez sa poarte stindardul Partidului Democrat", a declarat Bill Clinton, in ovatiile a mii de delegati democrati reuniti intr-un centru de conferinte din Charlotte (North Carolina, sud-est).

"Vreau o persoana care sa creada fara cea mai mica indoiala ca noi putem recrea visul economic american", a continuat el. Si, "dupa seara de ieri, vreau un barbat care a avut bunul gust sa se casatoreasca cu Michelle Obama", a glumit Clinton, facand-o sa zambeasca pe Prima Doamna, asezata in tribune, scrie MEDIAFAX.

Aceasta a rostit marti seara un discurs primit cu entuziasm de delegati.

Presedinte in perioada 1993-2001, Clinton, in varsta de 66 de ani, a rostit apoi o pledoarie vibranta in favoarea presedintelui Obama, care se va confrunta cu republicanul Mitt Romney la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.