Principala companie aeriana germana Lufthansa a anuntat anularea a doua treimi dintre zborurile de vineri din cauza unei greve de 24 de ore a personalului navigant de pe aeronavele comerciale.

Dupa o prima intrerupere a activitatii timp de cateva ore vineri la Frankfurt si o noua actiune de protest marti la Frankfurt, Berlin si Munchen, sindicatul UFO a amenintat cu o noua greva mai ampla, de 24 de ore, vineri, in cazul in care compania nu va accepta o mediere in privinta revendicarilor salariale.

Potrivit unui comunicat al UFO publicat miercuri seara, activitatea va fi intrerupta vineri pe aerporturile din Frankfurt - principalul nod aerian al companiei si al treilea aeroport european, Berlin, Munchen, Düsseldorf, Stuttgart si Hamburg.

"Inca speram ca este posibil sa evitam greva cu o revenire la masa negocierilor", a declarat miercuri seara, pentru AFP, Michael Lamberty, purtatorul de cuvant al companiei, anuntand insa anularea a doua treimi din cursele aeriene, scrie MEDIAFAX.

"Anulam doua treimi din zboruri astfel incat clientii nostri sa poata gasi alternative. Este important sa ii informam cu suficient timp inainte", a adaugat el.

Clientii Lufthansa vor putea gasi informatii privind zborurile pe site-ul de Internet al companiei, a precizat el.

La randul sau, UFO a declarat ca "regreta profund ca s-a ajuns in acest stadiu dar ca negocierile au ajuns intr-un punct in care nu exista alternativa la greva. De acum este necesar un semn clar in ceea ce priveste viitorul posturilor noastre de insotitori de bord".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.