Potrivit unui sondaj IRES, unul din doi romani considera ca presiunile tarilor occidentale asupra Guvernului pentru respectarea procedurilor democratice nu sunt bune, in timp ce 46% cred ca aceste interventii sunt utile.

50% dintre persoanele intervievate sunt de parere ca Romania nu trebuie sa accepte astfel de presiuni iar 41% spun ca aceste presiuni ar trebui acceptate.

39% dintre repondenti considera ca Rusia este o tara prietena Romaniei iar 27% vad in Federatia rusa un dusman.

Persoanele din mediul rural tind sa vada Rusia drept o tara prietena in proportie mai ridicata decat cele din mediul urban, la fel cele din Transilvania, Banat si Sudul tarii comparativ cu cele din Moldova", noteaza Vasile Dancu, conform HotNews.

43% dintre oameni afirma ca Ungaria este mai degraba o tara prietena a Romaniei in timp ce 38% considera ca statul vecin ne este dusman.

Potrivit datelor, scaderea increderii in Ungaria apare odata cu inaintarea in varsta iar diferenta de perceptie a tarii vecine apare si in functie de regiuna geografica a repondentilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.