Furatul miresei este prezentat drept "unul din cele mai pitoresti obiceiuri din Romania" intr-un articol al Associated Press, citat de MEDIAFAX.

Articolul a fost preluat de mai multe site-uri de stiri importante, precum Huffington Post si Daily Mail.

"Traditia furatului miresei de sub nasul mirelui si invitatilor in toiul petrecerii de nunta devine din ce in ce mai spectaculoasa, mai scandaloasa si ceva de vazut in mod obisnuit in capitala Romaniei, incontestabilul oras balcanic al petrecerilor", se explica in text.

In articolul citat se relateaza faptul ca, in fiecare sambata seara, miresele din Bucuresti si din alte parti sunt supuse acestei "rapiri in gluma" de prieteni si duse la un cunoscut sit turistic - Arcul de Triumf -, unde sunt "tinute prizoniere" in timp ce ele danseaza si pozeaza provocator.

Pentru a-si primi mireasa inapoi, mirele trebuie sa o rascumpere cu cateva sticle de whisky sau poate o declaratie de dragoste in public, mai relateaza cotidianul britanic.

Articolul mentioneaza ca furatul miresei este un obicei raspandit in tarile fostei Uniuni Sovietice. Distractia de care au parte cu acest prilej este pentru romanii satui de masuri de austeritate si politicieni certareti un mod de a se descarca, mai spun jurnalistii straini.

Mult mai expresive decat descrierile sumare din text sunt comentariile utilizatorilor.

Huffington Post

"Rapire, te rog. Veniti si luati-mi mireasa care nu stie sa gateasca sau sa curete. Voi plati bine pe oricine care o ia sa invete sa gateasca"

"De unde o veni ideea asta? Europa de Est este faimoasa pentru perioadele sale nefaste. Le este dor de vremurile acelea cumva?"

"Este unul dintre cele mai stupide lucruri pe care le-am auzit vreodata. Este bine sa te distrezi, dar asta merge dincolo de distractie. Cine s-a gandit la asa ceva? Este un obicei de-a dreptul medieval".

Citeste si:
Familia regală, colindată de dubașii satului, la Castelul de la...
Familia regală, colindată de...

"Ce ma bucur ca nu traiesc intr-un loc cu asemenea obiceiuri pentru ca ar fi avut de-a face cu o mireasa foarte suparata si daca imi erau prieteni, atunci prietenia s-ar fi sfarsit instant. Nu cred ca este distractiv sa rapesti pe cineva. Unii oameni nu au nimic mai bun de facut"

Daily Mail

"Ce bine ar fi sa faca asta cu soti aici. Puteau sa-l si pastreze pe primul meu sot"

"Tarani..."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.