Vicepresedintele Comisiei Europene Viviane Reding a cerut ca actualul presedinte al CE, Jose Manuel Barroso, sa ramana in functie pentru un al treilea mandat, dupa o disputa cu premierul roman, care a afirmat ca aceasta este in "campanie electorala" pentru presedintia CE.

"Cu Jose Manuel Barroso, avem un presedinte bun si activ, pe care il admir pentru taria sa (...), pentru rabdarea si intelepciunea de care da dovada in administrarea actualei crize", a declarat Reding.

"Dorinta mea personala este sa ramana in functie pentru un al treilea mandat, deoarece sunt sigura ca avem nevoie de continuitate si stabilitate la carma guvernelor, in anii ce vin, pentru a construi in continuare o Europa mai puternica si mai rezistenta la viitoare crize", a afirmat Viviane Reding.

Reding a mai fost mentionata ca posibil succesor al lui Barroso. Intr-un interviu acordat EurActiv Italia, publicat marti, ea a evitat insa un raspuns referitor la ambitiile sale de a candida pentru presedintia Comisiei. "Pentru mine, a fi comisar UE pentru Justitie reprezinta cel mai bun loc de munca din UE", a declarat Reding. "In prezent, am ca sarcina sa fac din Europa un continent al justitiei si drepturilor fundamentale si s-o aduc mai aproape de cetateni", a adaugat ea, potrivit MEDIAFAX.

Afirmatiile lui Reding urmeaza unei dispute cu premierul Ponta, ce a inceput cu un interviu pentru publicatia franceza Le Monde, in care aceasta a catalogat recentele evenimente din Romania drept un "puci", adaugand ca nu ar fi surprinsa daca statele UE ar decupla Romania de Bulgaria in ceea ce priveste intrarea in spatiul Schengen.

In ultimii doi ani, intrarea in Schengen a fost o prioritate pentru Bucuresti si Sofia, insa Romania si Bulgaria s-au confruntat cu opozitia unor state membre.

De cealalta parte, Victor Ponta a declarat ca afirmatiile facute de Reding nu au o importanta prea mare pentru el, intrucat aceasta este in "campanie electorala" pentru a fi aleasa presedinte al Comisiei Europene, dupa cum a relatat EurActiv Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.