Intr-un interviu acordat publicatiei franceze Le Monde, vicepresedintele CE, Viviane Reding, a declarat ca nu ar fi surprinsa daca aderarea Romaniei in spatiul Schengen ar fi amanata.
"Este la latitudinea statelor membre sa decida daca isi vor deschide frontierele. Intrebarea cheie este sa aflam daca statul de drept roman ne mai poate oferi incredere. Spatiul Schengen nu se refera doar la functionarea tehnica a frontierelor. Aderarea unui stat la acest spatiu implica si o justitie functionala. Din punctul meu de vedere, nu as fi suprinsa daca statele decid amanarea aderarii Romaniei in spatiul Schengen", a declarat Viviane Reding pentru Le Monde atunci cand a fost intrebata despre aderarea Romaniei in spatiul Schengen.

De asemenea, conform spuselor lui Reding, CE monitorizeaza, in continuare, Romania dupa "batalia politica teribila care a avut loc in iulie si august".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.