Osama ben Laden era deja mort, impuscat cu un glont in cap, in momentul in care militari Navy SEAL au intrat in camera sa, dezvaluie o carte pe cale de aparitie scrisa de unul dintre membrii comandoului care a participat la raid.

"No Easy Day" (O zi dificila), a carei publicare a fost devansata de la 11 la 4 septembrie si care nu a fost supusa aprobarii autoritatilor militare, este pezentata de catre editura ca "o relatare la persoana intai asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden". Cartea contrazice anumite aspecte ale raportului misiunii prezentat de catre administratia americana.

Sub pseudonimul Mark Oewn, autorul povesteste ultimele clipe ale vietii lui ben Laden care s-au scurs in momentul in care, urmand un alt militar Navy SEAL - forte speciale de elita din cadrul Marinei Statelor Unite -, urca scarile resedintei din Abbottabad (Pakistan) catre camera fostului sef al retelei teroriste Al-Qaida, potrivit Huffington Post, care si-a procurat un exemplar al cartii.

"Eram la mai putin de cinci pasi de palier, cand am auzit focuri de arma trase cu un amortizor. Pop, pop", scrie el. Colegul care se afla inainte, in casa scarilor, a deschis focul.

"Nu puteam sa imi dau seama, din locul in care ma aflam, daca focurile de arma si-au atins tinta sau nu. Barbatul a disparut in camera intunecata", continua el.

Contactat de AFP, un oficial american din cadrul Departamentului Apararii a confirmat informatiile Huffington Post.

"Ben Laden era dezarmat, este adevarat. Dar echipa tocmai iesise dintr-un schimb de focuri (...). Ulterior, apare aceasta persoana (ben Laden) care isi scoate capul pe usa", a relatat acest oficial, potrivit MEDIAFAX.

"A spune ca (membrii) SEAL au ucis un barbat dezarmat te face sa te gandesti ca a fost vorba mai degraba despre executie, dar nu era cazul", a dat el asigurari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.