Curtea de Casatie din Ucraina a respins recursul fostului premier ucrainian.

Curtea de Casatie din Ucraina a respins rescursul fostului premier Iulia Timosenko si a confirmat candamnarea ei la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere.

Pretul eliberarii Iuliei Timosenko: 7 miliarde dolari

Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in semnarea unui contract de gaze cu Rusia, considerat dezavantajos pentru tara in perioada in care era premier, scrie gandul.info.

UE si-a exprimat regretul miercuri fata de confirmarea de catre Curtea de Casatie a condamnarii.

"Am luat nota cu regret respingerea apelului" si "suntem profund dezamagiti de consecintele situatiei actuale", in care personalitati importante din cadrul opozitiei sunt "impiedicate sa se prezinte in alegerile parlamentare, in urma unor procese care nu au respectat normele internationale in materie de proceduri echitabile, transparente si independente", a subliniat Michael Mann, un purtator de cuvant UE insarcinat cu Afaceri Europene, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.