Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 a afectat in noaptea de marti spre miercuri sudul Italiei, regiunea dintre Calabria si Sicilia, fara a provoca victime sau pagube materiale dar generand panica in randul populatiei.

Seismul s-a produs la scurt timp dupa ora 23.00 GMT (02.00 ora Romaniei), iar hipocentrul a fost localizat la o adancime de 45,4 kilometri sub stramtoarea Messina, care separa Sicilia de restul peninsulei, a precizat Institutul italian de geofizica.

Adancimea mare la care s-a produs cutremurul explica absenta victimelor si pagubelor materiale, dar acesta a fost resimtit atat in Calabria, cat si in Sicilia, iar numeroase persoane au iesit pe strazi sau au chemat pompierii si fortele de ordine.

Orasul sicilian Messina, dar si localitati din Calabria situate de cealalta parte a stramtorii au fost devastate in 1908 de un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2, urmat de un tsunami, ce au provocat moartea a 120.000 de persoane
, scrie MEDIAFAX.

Italia se afla la intersectia mai multor placi tectonice si a avut dintotdeauna o activitate seismica puternica.

In mai, doua cutremure, de 6 si 5,8 pe scara Richter, au provocat moartea a 25 de persoane si au devastat regiunea Emilia-Romagna din nord-estul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.