Primarul orasului New York a anuntat marti ca vor fi pulverizate pesticide la Manhattan pentru a reduce numarul tantarilor purtatori ai virusului West Nile, o boala in plina recrudescenta in acest an in Statele Unite.

Prin intermediul unui comunicat, Departamentul Sanatatii din oras a anuntat ca vor fi pulverizate pesticide vineri intr-o parte din Central Park si nord-vestul Manhattanului, zone in care "virusul West Nile este deosebit de activ cu o populatie de tantari importanta si/sau in crestere".

Autoritatile newyorkeze, care recurg periodic la astfel de actiuni, precizeaza ca acestea au o "concentratie foarte mica" de pesticide si "nu reprezinta niciun risc pentru sanatate cand astfel de produse sunt folosite corect".

Ele recomanda totusi populatiei sa ramana in interior in timpul desfasurarii actiunii si sa nu lase afara lucruri sau jucarii pentru copii.

De cele mai multe ori, virusul West Nile trece neobservat, dar el poate provoca simptome ce seamana cu gripa si, in cazuri rare, complicatii precum meningita si encefalita. Boala, care pentru moment nu are tratament, poate fi mortala, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 41 de persoane purtatoare ale virusului au murit in Statele Unite in aceasta vara. In toata tara au fost inregistrate 1.118 cazuri, dar 80% dintre persoanele infectate nu prezinta niciun simptom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.