Presedintele Statelor Unite Barack Obama a ordonat luni coborarea in berna a steagurilor institutiilor publice in ziua in care au loc funeraliile lui Neil Armstrong.
"In semn de respect pentru memoria lui Neil Armstrong, ordon (...) coborarea drapelelor americane in berna in ziua inormantarii sale", a scris Obama intr-un decret publicat de Casa Alba.

Ordinul vizeaza steagurile de la sediul presedintiei, cladirile federale, bazele militare, ambasadele americane, dar si pavilioanele navelor US Navy.

Potrivit ziarului local Cleveland Plain Dealer, funeraliile lui Neil Armstrong, decedat sambata la varsta de 82 de ani, vor avea loc vineri la Cincinnati, in statul Ohio (nord). Senatorul republican Rob Portman ar urma sa ii aduca un ultim elogiu, potrivit publicatiei.

Un reprezentant din Ohio, statul in care s-a nascut Armstrong, a anuntat luni ca ii va solicita lui Obama, printr-o scrisoare, ca pentru astronautul legendar sa fie organizate funeralii nationale,
scrie MEDIAFAX.

"Aceasta scrisoare vrea doar sa spuna ca cerem imediat presedintelui sa organizeze funeralii nationale pentru Neil Armstrong, care a fost nu doar eroul nostru national, ci erou in intreaga lume", a declaat pentru AFP republicanul Bill Johnson din cadrul Camerei Reprezentantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.