Presedintele francez Francois Hollande a criticat luni Rusia si China, a caror atitudine "slabeste", in opinia sa, capacitatea Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza siriana.

"Transmit Rusiei si Chinei ca, in ceea ce proveste criza siriana, atitudinea lor ne slabeste capacitatea de a indeplini mandatul pe care (Organizatia) Natiunilor Unite ni l-au incredintat", a declarat presedintele francez, prezentand principalele directii ale diplomatiei franceze, in deschiderea Conferintei ambasadorilor.

"Franta isi inscrie actiunea in legalitatea internationala, iar eu confirm aici ca tara noastra participa la operatiuni de mentinerea pacii sau protectia unor populatii numai in virtutea unui mandat si, deci, a unei rezolutii a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite", a subliniat seful statului francez.

"Trebuie ca membrii acestuia sa isi asume responsabilitatea pentru a-i permite sa ia decizii", a adaugat Hollande, in contextul in care Moscova si Beijingul, principalii sustinatori ai Damascului, blocheaza orice rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Utilizarea armelor chimice de catre regimul sirian ar fi "o cauza legitima pentru interventia directa" a comunitatii internationale, a declarat luni presedintele francez Francois Hollande.

"O spun cu seriozitatea care se cuvine: vom ramane foarte vigilenti alaturi de aliatii nostri pentru a preveni utilizarea armelor chimice de catre regimul (sirian) care ar fi pentru comunitatea internationala o cauza legitima pentru interventia directa", a declarat seful de stat, in deschiderea la Paris a unei conferinte anuale care reuneste aproximativ 200 de ambasadori francezi.

"Cunosc dificultatea misiunii, am masurat riscurile insa problema depaseste granitele Siriei. Este vorba despre toata securitatea Orientului Mijlociu si mai ales despre independenta si stabilitatea Libanului", a continuat seful de stat francez.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.