Cancelarul german a mentionat in timpul vizitei ca Transnistria ar trebui sa aiba un statut special in cadrul Republicii Moldova, respectand suveranitatea, independenta si integritatea tari.

Aflata pentru prima data intr-o vizita la Chisinau, Angela Merkel i-a laudat pe politicienii moldoveni ca au reusit sa depaseasca impasul politic insa le-a sugerat ca continue reformele in Justitie si in combaterea coruptiei, spunand ca au tota sustinerea din partea UE si a Germaniei in acest sens.

Potrivit cancelarului german, Republica Moldova are perspectiva europeana.

Bineinteles ca Moldova are o perspectiva europeana, dar acum este important sa faca primii pasi. Este vorba de finalizarea negocierilor pe Acordul de Asociere, Acordul de Liber Schimb si finalizarea implementarii planului de actiuni de liberalizare a regimului de vize", a adaugat Angela Merkel, potrivit adevarul.

Venirea la Chisinau a cancelarului german a fost calificata de experti si de fostii presedinti drept o vizita istorica si un succes al politicii externe.

Vizita nu a ramas fara incidente, un barbata aruncand spre cortegiul oficialului german o sticla umpluta cu benzina. Explozibilul a aterizat pe drum, zburand peste automobile iar barbatul a fost retinut de politie imediat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.