Comisia Europeana a "salutat" miercuri anunturile Guvernului francez cu privire la integrarea romilor, incurajand Franta sa "anuleze toate restrictiile aflate in continuare in vigoare, cat mai repede posibil"

Comisia, care a indemnat Parisul sa adopte masuri concrete destinate ameliorarii situatiei romilor, "saluta anunturile Guvernului francez", intr-un comunicat al purtatorului sau de cuvant Olivier Bailly.

"Felicitam starea de spirit foarte constructiva a Guvernului francez in cautarea unor solutii adecvate, dar si vointa de a coopera cu Comisia si alte state membre ale Uniunii Europene", se arata in comunicat.

Guvernul francez a anuntat miercuri ca a decis sa "slabeasca constrangerile" asupra accesului romilor la locuri de munca, dar a subliniat ca in cazul evacuarilor unor tabere ilegale, "deciziile justitiei" vor continua sa fie "aplicate".

Intre deciziile adoptate in vederea ameliorarii situatiei romilor se afla inclusiv una cu privire la facilitarea insertiei prin munca, a declarat pentru presa Cécile Duflot, ministrul Locuintei, la finalul unei reuniuni interministeriale.

Va fi vorba totodata despre suprimarea taxei "datorata de angajatorii acestor persoane" Oficiului francez pentru Imigratie si Integrare (OFII) si despre o extindere "foarte importanta a meseriilor la care pot sa aiba acces", a adaugat ea, potrivit MEDIAFAX.

"Reuniunea de astazi (miercuri) constituie o etapa importanta pentru integrarea romilor", apreciaza Comisia, care "incurajeaza Franta sa anuleze toate restrictiile aflate inca in vigoare cat mai repede posibil".

Matignonul a precizat intr-un comunicat ca "Guvernul va examina, in urma unor discutii cu statele vizate (Romania si Bulgaria), ipoteza unei anulari anticipate a masurilor tranzitorii care restrang accesul romilor pe piata franceza a muncii, in comparatie cu alti cetateni comunitari". Aceste masuri se aplica pana la sfarsitul lui 2013.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.