Pompierii luptau miercuri impotriva unui incendiu care a distrus deja 10.000 de hectare de vegetatie in nordul Spaniei, tara afectata de un valul puternic de caldura.

Inarmati cu tunuri cu apa si protejati de uniforme de culoarea rosie, pompierii luptau pe teren impotriva flacarilor care devoreaza padurile si lasa in urma lor un spectactol lugubru, cu trunchiuri de arbori arse, in apropiere de comuna Castrocontigo, in provincia Leon.

Din aer, 26 de avioane si elicoptere incercau sa stinga flacarile, un dispozitiv coordonat de alte trei aparate.

In total, 600 de persoane lucrau la stingerea incendiului declarat duminica, dar care era in continuare "activ" miercuri, potrivit unui comunicat a serviciilor de urgenta.

"Desi incendiul s-a stabilizat, conditiile meteorologice dificile - cauzate de un val de aer cald provenind din Sahara si care se afla deasupra Peninsulei Iberice - pot provoca o schimbare a evolutiei acestuia in orice moment", au avertizat serviciile, potrivit MEDIAFAX.

"Pentru moment, nu exista niciun pericol pentru populatie", au precizat serviciile de urgenta.

Ministerul de Interne a avertizat vineri asupra riscului ridicat al izbucnirii unor incendii in zilele urmatoare din cauza secetei, un fenomen agravat de temperaturile ridicate inregistrate in cea mai mare parte a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.