Radicalii olandezi continua sa atace, in mod indirect, Romania. Geert Wilders, liderul Partidului pentru Libertate (PVV), a anuntat planul formatiunii politice cu privire la solicitantii de azil in Olanda. 

Conform realitatea.net, Wilders sustine ca orice solicitant de azil ar trebui trimis intr-un centru de asteptare situat in afara granitelor tarii. Politicianul crede ca acest plan ar oferi "avantaje spectaculoase" pentru Olanda.

"Inconvenientele generate de solicitantii de azil ar disparea indata, iar costul de primire ar scadea enorm", a declarat Gert Wilders, potrivit realitatea.net.

Deputatul PVV, Sieste Fritsma, duce aceasta idee cu un pas mai departe si da Romania drept exemplu de stat in care sa existe un asemenea centru: "Motivatia de a se intoarce voluntar, de exemplu in Irak, va fi mult mai mare daca solicitantul de azi este obligat sa astepte in Romania", sustine Fritsma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.