Seful diplomatiei franceze Laurent Fabius a declarat ca detine informatii conform carora in curand se vor produce noi dezertari "spectaculoase" in randul membrilor regimului sirian.

"Potrivit informatiilor pe care le avem, dar vom vedea daca acest lucru se confirma in zilele urmatoare, se produc alte dezertari spectaculoase", a declarat ministrul in cadrul unei vizite la Beirut.

El a citat "dezertarile extrem de spectaculoase", in ultimele saptamani, ale premierului Riad Hijab, un fost fidel al regimului si generalului Manaf Tlass, oficialul militar sirian cu cel mai inlat grad care a fost un disident si un prieten din copilarie al presedintelui Bashar al-Assad.

"Toate acestea arata ca oameni din diferite comunitati (...) au decis sa abandoneze regimul deoarece ei vad ca singurul lucru pe care Bashar al-Assad il face acum este sa-si asasineze propriul popor", a spus Fabius, potrivit MEDIAFAX.

"Aceste elemente care se aduna nu sunt doar spectaculoase, ci arata ca regimul este in descompunere (...) ceea ce dorim, desigur, sa se petreaca cat mai repede posibil", a continuat el.

Insa, a avertizat el, prabusirea regimului nu trebuie sa insemne "o intensificare a extremismului. In acest sens, trebuie ca regimul sa fie schimbat si ca institutiile sa continue sa existe. Altfel riscam sa ne confruntam cu un fenomen ca in Irak".

Statele occidentale au reticente fata de ideea inarmarii rebelilor, argumentand ca arsenalul ar putea sa ajunga pe mana unor grupari extremiste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.