Sondajul a fost realizat intre 8 si 12 august pe un esantion de 1.006 adulti cu o marja de eroare de plus-minus 3,5 %.

Peste doua treimi (68%) dintre americani cred ca acest drept constitutional este la fel de important ca cele care asigura libertatea de expresie si libertatea presei, conform unui sondaj al Institutului de cercetare asupra religiei (PRRI), potrivit MEDIAFAX.

Populatia alba sustine acest drept in proportie de 75%, fata de 56% din restul populatiei.

Insa o mare parte dintre acestia cred ca nu ar trebui sa fie autorizat portul armelor intr-un lacas de cult (76%), o cladire guvernamentala (73%) sau o universitate (77%).

Opiniile variaza in functie de convingerile religioase sau politice. Astfel o treime (32%) dintre protestantii albi evangelici, 27% dintre protestanti, 18% dintre neafiliati si 14 % dintre catolici sunt in favoarea dreptului de a purta arma intr-o biserica.

Cei care sunt cei mai favorabili acestei pozitii sunt persoanele care se declara apropiate miscarii conservatoare Tea Party (55%), republicanii (38%) urmati de independenti (17%) si democrati (9%).

De doua ori mai multi protestanti fata de catolici sunt in favoarea acestui drept, afirma intr-un comunicat Daniel Cox, director de ancheta pentru PRRI care noteaza ca "este mai probabil ca protestantii albi sa detina arme decat catolicii".

Trei americani din zece - de trei ori mai multi democrati ca republicani - cred ca un control mai strict este masura cea mai importanta ce poate preveni aceste atacuri armate, unul din cinci (22%) prefera o mai buna depistare a bolilor mintale in timp ce 19% au incredere in Dumnezeu si morala.

Insa 11% - de trei ori mai multi sustinatori ai Tea Party decat alte grupuri - cred ca acordarea permisiunii de port arma pentru mai multi cetateni este cea mai buna masura de a combate atacurile armate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.